lange Uitdaging jurk Casual Night Mini schouderbanden Blue Strand Zomer Vrouw Sexy Mouwloze 5w6qgUwSF
Strand Purple schouderbanden Mouwloze Mini lange Night Sexy Vrouw jurk Casual Uitdaging Zomer 4BqPO88w

De watervallen van Coo zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. De waterval heeft een hoogte van 15 meter en behoort daarmee tot de hoogste van België. Het is een mooi gezicht en vele toeristen komen naar Coo om dit natuurgeweld vast te leggen. U kunt vanuit Plopsa Coo een stoeltjeslift nemen die u naar een hoger punt voert voor een mooi uitzicht op de gehele vallei. Op zomeravonden wordt de waterval verlicht.

Rondom de waterval is van alles te doen, van midgetgolf tot kajakken. Aan de voet van de watervallen is het attractiepark Plopsa Coo te vinden. Een super leuk park voor kinderen met diverse attracties en een kleine kinderboerderij met wat geiten. Verder zijn er in de buurt van de watervallen vele kraampjes te vinden met souvenirs en natuurlijk zijn er vele Belgische frietkotten.

Weinigen weten dat niet de Amblève maar de monniken van de Abdij van Stavelot deze waterval hebben gebouwd: pas in de 18de eeuw staken de monniken hier een zeer wijde meander door. Een meander is een natuurlijke, bijna complete cirkel in een rivier. Hij wordt net als het everzwijn beschouwd als een symbool van de Ardennen.

De meander van Coo maakte plaats voor een waterval die op een paar meter ruimte een hoogteverschil overwint waar de meander een paar kilometer over deed. Dankzij de actie van de monniken komen hier nu jaarlijks meer dan anderhalf miljoen toeristen op bezoek.

katoenen Tomboy Baronhong Trans M borstbinder Lesbische FUn7UqAwp


Leuk artikel? Deel het ook op social media!

Gerelateerde artikelen

Uitkijktoren van Durbuy

De Uitkijktoren van Durbuy is echt een aanrader en geeft een mooi uitzicht!

Lees verder
Ni111s074 Dames Uitstekend Leer En B11 Laag Schoenen Dunk Sportswear Nike Sneakers Low Textiel Beige wZZxtaqTX

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze Rugzak kleur Waveni Band Dames Koffie Grote Zwart Verstelbare Voor Capaciteit Handtas Bandier qxqzZEr.